Turism rural

Pensiunea Romantika*** se ocupã si cu valorificarea caselor de vacantã, care se aflã pe dealurile ardelene, într-un minunat decor natural, în satul Chinusu, 13 km de la Odorheiu Secuiesc. Drumul este asfaltat, se poate deplasa oricând. În regiunea aceasta nu prea se vãd urmele dezvoltãrii agresive ale socialismului. Puteti vedea satul secuiesc conventional, într-o conditie srtãveche, asa, cum s-a pãstrat numai în legende si povesti. Satul este în întregime de nationalitate maghiarã, oamenii de aici sunt smpli si ospitalieri. Chinusu este un sat unitarian, în 2002 a avut 137 de locuitori. Administrativ apartine de comuna Mãrtinis. Monumentele istorice nu s-au pãstrat din cauza rãzboaielor, dar meritã sã vizitati biserica unitarianã, care a fost reconstruitã de mai multe ori. Biserica este foarte frumoasã si putem sã considerãm monument de artã.

Casele de vacantã sunt amplasate înrt-un loc de vis, sunt fãrã personal, unde nu vã deranjeazã nici stãpânul casei, nici alti turisti. Este un loc unde viata se desfãsoarã în ritm special, unde te înconjori numai de persoanele dragi si unde nimic rãu nu se poate întâmpla. ªi asta pentru ca o astfel de casã este un loc, unde te duci pentru a te odihni, pentru a te umple de energie, pentru a renaste... Casele sunt pregãtite pentru primirea oaspetilor în tot anul: bucãtãria are tot echipamentul pentru a gãti, aveti vase, vesele, tacâmuri, pahare, lenjerie de pat proaspãtã, pãturi, televizor color – vã asteaptã pregãtite. La dispozitia Dvs. stã si o grãmadã de lemn, pentru încãlzire. Masina este în sigutantã în curtea privatã a casei, dar rãmâne loc si pentru a se juca , a face plimbare. Aici puteti sã fiti autarhici, sau dupã cerere, putem sã vã aprovizionãm mâncarea în frigider, sau putem sã vã asigurãm demipensiune.

Dupã muncã si stres, toti avem nevoie de relaxare într-o zonã linistitã, într-o casã de suflet, departe de zgomotul si aglomeratia din oras. Aici gãsiti spatiul ideal de relaxare si transparentã, în sensul întoarcerii în naturã alãturi de familie sau prieteni. Cele douã case sunt proiectate pentru a vã oferi maximum de confort si de aceea tot ceea ce oferã este gândit sã vã relaxeze si sã vã usureze viata. Una are douã- iar cealaltã trei dormitoare cu bãi separate. În fiecare casã putem asigura paturi pliante încã pentru douã persoane.Veti putea destinde plimbându-vã, admirând peisajele, stând pe terasã, sau împreunã cu familia si prietenii în jurul semineului. Distanta într-e cele douã case este mare si din prima casã nu se vede cea de a doua casã. Ciar, dacã sunt douã familii separate în aceeasi timp nu tulburã una pe cealaltã. Departe de cele douã case este este o pivnitã de vinuri, deasupra cãreia este construitã o terasã acoperitã unde se poate admira privelistea satului îndepãrtat si natura neatinsã încã de mâna omului.

Cea de a treia casã se aflã în mijlocul satului într-o ambiantã tipic rural, înconjurat de o curte mare. Aceasta este o casã tipic secuiascã, modernizatã si renovatã. În salon, când intrati, aveti impresia cã sunteti în muzeu: mobilierul este pictat cu mãiestrie. Este ideal pentru o familie . Casa are douã dormitoare. Se poate închiria în tot timpul anului.

Avem la ferma unitãtii o mini-grãdinã zoologicã, unde copii poate sã mângâie animale ca miei, cai, rate, gãini, câini etc. Copii poate sã joacã în cîpita de fân, în livadã, sã cãlãreascã, sã tipe sã fie gãlãgiosi fãrã sã calce pe nervi, cãci este un spatiu foarte mare în livadã. Aici aveti teren pentru orice.
Dacã cineva iubeste odihna activã, poate sã descopere dealurile prin drumetii, sã se plimbe cu cãruta, sã cãlãreascã, iar iarna sã se plimbe cu sania trasã de cai. Dacã urcati pe vârful dealurilor, puteti vedea o panoramã de neuitat cu satele înconjurãtoare si valea Homorodului Mare.

Ca posibil program putem sã amintim prezentarea diferitelor mestesuguri, vizitarea stânei, coacerea pâinii sau puteti sã asistati la tãierea porcului, sau sã participati la o searã de dans popular, unde puteti sã dansati împreunã cu dansatorii nostri pe ritmuri secuiesti.
Chinusul puteti sã considerati si ca punct de pornire pentru diferite cãlãtorii, pentru a descoperi numeroasele obiective turistice, rezervatii naturale, monumente istorice.
Dacã aveti nevoie de o recreere totalã, dupã o muncã care va solicitat foarte mult, si doriti sã scãpati de înghesuiala si zgomotul orasului, noi vã invitãm pe meleagurile noastre, ca sã cunoaseti satele, oamenii si mestesugurile traditionale secuiesti.